Задава се епична 12-часова битка на картинг между Сани Жекова и Мартин Чой

Eпична битка – второто поредно картинг състезание за издръжливост

OFFNews 20 юни 2019 в 13:11 2780 0

24-кратният шампион на България по мотоциклетизъм Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка и дългогодишна наша представителка в световния елит на този спорт Сани Жекова ще оглавяват отбори във второто картинг състезание за издръжливост "ЕКО 12 часа на България".

Стартът на второто издание на "ЕКО 12 часа на България" е на 23 юни от 10.30ч., на пистата в гр. Хасково, която ще се превърне в "малкия Льо Ман". Градът ще посрещне 140 участника от 11 националности. Те ще се съревновават в 34 отбора, за да определят най-издръжливия екип на картинг пистата, а целта е да навъртят най-много обиколки в 12-часовото предизвикателство. Финалът на българския "Льо Ман" се очаква да бъде около 23 часа под цветовете на заря.

Именно това прави "ЕКО 12 часа на България" единствената по рода си отборна картинг надпревара за издръжливост в нашия регион. За първи път в състезнието ще се включат и популярни личности извън картинг спорта. Александра Жекова, днес представи своя тийм в лицата на актьора - Асен Блатечки, актрисата – Снежана Макавеева, ултрамаратонецът - Краси Георгиев, 11 кратният Световен шампион по плувен маратон - Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров.

В неделя ще разберем дали мотокросът, с който Сани си "почива" от бялата писта, ще бъде полезен при толкова сериозна конкуренция, каквато представлява Чой и неговият отбор. Още днес, те се "заканиха" един на друг за оспорваната надпревара и показаха хъс за победа. Всички те заявиха, че личният пример е изключително важен и само чрез него може да се повлияе на повече млади хора за по-активен начин на живот. Това е и причината да бъдат посланици на второто издание на "ЕКО 12 часа на България"!

За първа година, "ЕКО Рейсинг Тийм" оглавен от Мартин Чой, даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона. Те ще се включат в отбора след като са преодолели сериозни квалификации.

В стартовия списък са миналогодишните победители – смесеният отбор на двама българи, италианец и белгиец, които победиха в първото издание отбора на бившия пилот от Ф1, Витантонио Лиуци и поне още 7 от топ отборите в световен мащаб.

За всички желаещи, които искат да наблюдават звездите от България, в друг вид спортна надпревара, входът ще бъде свободен, а за любителите пред малкия екран ще има преки включвания по БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови