Започна гласуването за Спортист на годината

OFFNews 30 ноември 2019 в 08:57 2729 0

От вчера е достъпна ежегодната онлайн анкета за избор на най-добрите спортни таланти на България за 2019 година.

По традиция действащите спортни журналсти в страната ще имат възможността да дадат своя вот в категориите "Спортист на годината", "Отбор на годината" и "Спортист с увреждания на годината" и да определят бъдещите носители на най-престижните спортни статуетки в страната.

Крайният срок за регистрация и гласуване за медии е 8 декември включително.

За пръв път в историята на анкетата организаторите Нове АД Холдинг, в партньорство с букмейкъра "Еврофутбол", дават възможност и на публиката да избере своя спортен фаворит за изминалата година в новата категория "Вот на публиката".

Всеки желаещ да даде своя глас за най-заслужилия според него атлет, може да направи това до 12 включително на специално разработената за целта онлайн платформа за гласуване на адрес www.sportspersonoftheyear.bg/вот-на-публиката.

50 души от всички гласували ще имат възможността да присъстват със свой близък на най-престижното спортно събитие в страната - официалната церемония за връчване на статуетките "Спортист на годината на България".

Според регламента на анкетата, спортните журналисти гласуват в три категории - за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината на официалната страница на анкетата - https://sportspersonoftheyear.bg, като в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти.

Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории - "Спортист на годината с увреждания" и "Отбор на годината", журналистите имат право да гласуват само за един състезател и отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

В новата категория "Вот на публиката", гласуващите имат право еднократно да номинират един спортист, като атлетът, събрал най-много точки, ще спечели наградата на "Еврофутбол" и "Спортист на годината".

Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

От 2015 година анкетата "Спортист на годината на България" се провежда със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

По традиция в 62-ото издание на класацията ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд "Треньор на годината".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови