A Data Pro е Национален победител в Европейските бизнес награди 2019

Бизнес моделът на компанията е отличен като най-иновативен за България

OFFNews 01 октомври 2019 в 17:14 2730 0

A Data Pro е Национален победител в Европейските бизнес награди 2019 г. (European Business Awards) и се класира за финалния етап на европейско ниво на най-мащабния бизнес конкурс. Престижно жури, съставено от бизнес лидери, политици и учени, оцени най-високо иновативния бизнес модел на българската компания, с което A Data Pro стана Национален победител в категория „Награда за иновации с оборот от 0-25 млн. евро“.

Компанията печели поредна международна награда за иновации благодарение на „human-in-the-loop” подхода си, който напълно интегрира машинното обучение и изкуствения интелект с експертизата и знанията на анализаторите. Чрез въвеждането на този високотехнологичен, но ориентиран към човека подход, A Data Pro успешно трансформира бизнес модела си, превръщайки се от„аутсорсинг“ в компания, предлагаща пълния комплект продукти и услуги за бизнес и медийно разузнаване на световно ниво.

„Иновациите винаги са били част от корпоративната ни култура и начин да бъдем лидери. Непрестанно търсим нови начини да улесним процеса на вземане на решения от бизнеса и да направим информацията достъпна и лесна за усвояване“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro. „Да сме Национален победител в съревнование с толкова силни кандидатури, от толкова много държави, е впечатляващо, но и напълно заслужено признание за креативността и усилията на целия ни екип.“

A Data Pro се състезава с общо 2753 компании, включени в т.нар. Ones to Watch списък за бизнес постижения, публикуван през юли, като миналия месец бе обявена за Национален победител. Компанията ще представи страната ни на финалния кръг на конкурса EBA Summit 2019 на 3-4 декември във Варшава, Полша, когато на гала церемония ще бъдат обявени големите победители във всички 18 категории.

Европейските бизнес награди се провеждат за 12-и път и са едни от най-големите в света междуотраслови трансгранични бизнес конкурси. Участието в тези награди е безплатно и затова още по-оспорвано от кандидатите, борещи се за едно от най-престижните отличия, които една компания може да получи. Тази година са разгледани над 120 000 бизнеса от 33 държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови