Българската евродепутатка Ева Майдел се срещна с Бил Гейтс

OFFNews 09 октомври 2019 в 14:17 2149 3

"Миграцията е една от темите, които предизвикват най-голямо разделение, не само в ЕС, но и в света. Необходими са партньори като фондацията „Бил и Мелинда Гейтс”, за да се намери устойчиво решение и да се намалят икономическите причини за миграция. Трябва да се съсредоточат усилия в развитието на държавите от Африка. Нека работим заедно."

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) в разговор днес с Бил Гейтс в Брюксел.

Ева Майдел бе сред няколкото евродепутати, с които основателят на технологичния гигант „Майкрософт” и филантроп Бил Гейтс се срещна, за да разкаже за работата си за решаване на проблеми в Африка като глад, недобро здравеопазване, бедност и климатични промени.

"ЕС винаги е бил лидерът в световен мащаб по инвестиции в политиките за развитие и хуманитарна помощ. Когато тези инвестиции се съчетаят с финансиране на научно-развойна дейност, резултатът няма да закъснее и ще имаме работещи решения за държавите от този континент", твърди българският евродепутат.

Винаги ще е късно, ако единствено реагираме, когато хората са вече на границите или в лодките - на път за Европа. Това поражда напрежение, страх и усещане за липса на контрол, както у приемащите държави, така и у самите мигранти. Мерките трябва да се взимат отрано, каза още Ева Майдел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

3

Комита

09.10 2019 в 15:55

1. https://www.gatesfoundation.org/Who-We-Are/Resources-and-Media/Annual-Reports

2. https://www.gatesfoundation.org/Who-We-Are/General-Information/Financials

Така или иначе парите са си негови и ще си ги прави каквото реши. И не е Ева от Дупница тази, която да го поучава, защото е командирована в ЕС от името на организирана престъпна група.

25665

2

Victimized

09.10 2019 в 15:22

Бил Гейтс не е дарил абсолютно нищо, преди време прехвърлиха половината си състояние във фондацията си, като по този начин имат данъчни облекчения върху тези фондове.
Една част от парите от тези фондове отиват в ръцете на фармацевтични компании които разработват ваксини, като дори имаше огромен скандал с ваксини на Гейтс в Индия като тогава мисля ги изгониха.
Всичко е едно въртене на пари, като помощта за хората е минимална ако я има изобщо.
Основната част от даренията му и тези на Бъфет пък отиват в различни благотворителни организации, които реално не вършат никаква работа.
Схемата за проследяване на парите и реалното им усвояване е толкова заплетена, че прилича на пирамида.
Самия факт, че само няколко години след като дари 30 милиарда / половината /, състоянието му се утрои до над 100 милиарда, при положение, че продаде голяма част от акциите си в Майкрософт е подозрително.
Колкото повече даряват, толкова по богати стават всички милиардери.

11024

1

Комита

09.10 2019 в 14:39

Бил Гейтс е дарил близо 30 млрд. долара за различни каузи, баш кухата гербаджийска лейка ли дойде ред да му обяснява какво "трябва"...?