Двете ресорни комисии дадоха единодушно одобрението си за Мария Габриел

Йоана Дякова, Брюксел 01 октомври 2019 в 13:04 2156 2

Снимка Йоана Дякова

Двете ресорни комисии единодушно дадоха своето одобрение на българския комисар Мария Габриел, съобщиха евродепутати от ЕНП.

В социалната мрежа Twitter българският евродепутат Асим Адемов обяви: "По неофициална информация и двете ресорни комисии единодушно одобряват кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар след изслушването ѝ вчера!"

Евродепутатите Андрей Ковачев, Петър Витанов и Илхан Кючюк на среща с журналисти днес споделиха своите мнения относно вчерашното изслушване на Мария Габриел.

Петър Витанов (БСП) коментира, че според него представянето на Габриел е било задоволително с малки забележки, макар че действията на България в Европейския съюз не са дългосрочни и последователни.

Илхан Кючюк (ДПС) сподели мнението на колегата си, като добави, че ресорът на Габриел трябва да е ориентиран и към бизнеса, за да може да се извършва координация между образованието, науката и очакванията на бизнеса.

Андрей Ковачев (ГЕРБ) е на мнение, че общата оценка за вчерашното представяне на бъдещия ни еврокомисар е много добра. Той сподели, че това не е само неговото мнение, но и на колегите му, участващи в дискусията.

На въпроса дали Габриел ще се справи, Ковачев отговори положително.

Мaнфред Вебер (ЕНП) също потвърди информацията за одобрението на Габриел:

"Идва ден 2 от #EPhearings2019. Поглед назад към силните представяния на Мария Габриел и Фил Хоган от вчера. Те са правилните хора на точното място и единодушното им одобрение е повече от заслужено."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4040

2

jovo

01.10 2019 в 13:56

Голяма работа

5300

1

квазимодо

01.10 2019 в 13:22

Супер браво на Мария Габриел. А БеСеПистите - било задоволително. Черногледи мърлячи, ако беше от бсп щяха да кажат че се е представила много яко - злобари ненадминати. А впрочем има инициативен комитет който предлага жената на Пабло Ескобар за кмет на Меделин, а жената на Тото Рина за кмет на Палермо и не на последно място - жената на Манол Велев за кмет на Велико Търново.