ЕК иска бързо и задълбочено разследване на убийството на Виктория Маринова

OFFNews 08 октомври 2018 в 13:58 2867 0

С голяма тъга научихме за убийството на младата българска журналистка Виктория Маринова. ЕК очаква бързо и задълбочено разследване от отговорните власти, което да изправи виновниците пред правосъдието и да изясни дали това нападение е било свързано с работата на жертвата.

Това заяви на пресконференция днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, цитиран от БТА.

30-годишната русенска телевизионна водеща Виктория Маринова е изнасилена, удряна с юмруци и душена. Младата жена и майка на 7-годишно момиченце е административен директор на телевизия TVN и водеща, а последното ѝ предаване е посветено на темата "Джи Пи Гейт", по името на фирмата, уличена от "Биволъ" в разследването за корупция при усвояването на евросредства.

Трябва да направим необходимото, за да могат журналистите в безопасност да дават безценния си принос за демократичните ни общества, добави говорителят.

Той цитира годишната реч на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за състоянието на ЕС, в която Юнкер отбеляза, че Европа винаги трябва да бъде място, където свободата на журналистите е свещена.

Прекалено много наши журналисти са притеснявани, нападани, убивани. Няма демокрация без свобода на медиите, допълни цитата говорителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews