ЕК увери Борисов, че има подкрепа за проблема с бежанците

OFFNews
01 март 2020 в 16:44 | 1746 |1

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във връзка с обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите. Двамата коментирали актуалната обстановка в региона и изразили загриженост за ситуацията в Гърция, съобщиха от правителствената пресслужба.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен бе информирана от премиера Борисов, че в момента към България мигранският натиск не е сериозен и ситуацията по границата ни с Турция е спокойна.

В хода на разговора било отбелязано, че водещ приоритет на ЕК е да даде увереност на Гърция и България за пълната подкрепа от комисията. Изразена е била готовността ЕК да осигури допълнителна помощ на двете страни, включително чрез „Фронтекс“ за граничните зони.

Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен разговаряха в навечерието на срещата на българския премиер с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара утре. Борисов изтъкнал, че нито една страна, както и Турция, не бива да бъде оставяна сама в подобна ситуация и възможно най-скоро трябва да й бъде оказана подкрепа. Само с общи усилия и дипломация проблемът с миграцията може да бъде решен дългосрочно, отбеляза Бойко Борисов пред Урсула фон дер Лайен.

Препоръчани материали
Бухльо

Рейтинг : 11498

01.03 2020 в 20:50 1
+ 0
- 0
В какво точно ще се изрази тази подкрепа? Подкрепа, докато Германия облекчава режима за работа на млади чужденци от страни извън ЕС - тоест мигранти.