Един милион протестират в Лондон: Брекзит няма да успее

OFFNews 20 октомври 2018 в 19:47 8527 7

Огромният анти-Брекзит протест в Лондон продължава и в момента. По улиците на британската столица стотици хиляди хора настояват Обединеното кралство да остане в ЕС и да има нов референдум.

Ето как видя шествието българката от Оксфорд Мария Спирова: 

Приятели, Лондон спря. По улиците не можеш да хвърлиш яйце.

Чувството е неописуемо. Последните официални преброявания цитират 750 000 души, но ще се качат с още. Милион сме! Маршът започна преди четири часа и половина, а последните в колоната още не са потеглили от стартовата линия в Хайд парк, докато вече хиляди са пред парламента, където говори Садик Кан, кметът на Лондон. С много приятели не можахме да се намерим в тълпата, но това е най-голямата демонстрация във Великобритания от 2003 насам, когато англичаните протестираха против решението на Тони Блеър да намеси страната във войната в Ирак!

Няма да се откажем, защото ставаме все повече. #Brexit няма да успее. Тук има хора от всички краища на кралството и Европа - от двегодишни дечица, които едва вървят, но махат знаменце на звезди, до старци с туидени каскети, бастуни и слухови апартчета, които гордо издигат табела:

"Ще потънем или ще плуваме - заедно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови