Финансовият министър на Хесен се самоуби

OFFNews 29 март 2020 в 17:36 9351 0

Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер се е самоубил. Шефер се чувствал "дълбоко разтревожен" от икономическите последствия от пандемията от новия коронавирус, съобщи премиерът на Хесен Фолкер Буфие, цитиран от Франс прес.

54-годишният Шефер е женен, с две деца.

Тялото му е намерено вчера близо до железопътна линия. Прокуратурата на Висбаден заяви, че приема самоубийството като най-вероятна версия, предаде БТА.

От 10 г. Шефер е отговарял за финансите на провинция Хесен, в която влиза германският финансов център Франкфурт, където са седалищата на Европейската централна банка и на редица големи германски банки.

Той работеше денем и нощем, за да помогне на фирмите и на работниците да се приспособят към икономическите последствия от пандемията, заяви Буфие, който каза, че е шокиран от случилото се.

"Днес можем да приемем, че той е бил дълбоко разтревожен", добави премиерът на Хесен, който подобно на Шефер е член на Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел. "Именно в тези тежки моменти имахме нужда от човек като него", каза видимо разстроеният Буфие

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови