Фолксваген удължава карантината заради пандемията от коронавирус

OFFNews 27 март 2020 в 10:59 1551 0

Автомобилният гигант "Фолксваген" (Volkswagen AG) обяви, че ще спре производството си за четири дни повече от от първоначално планираното, тъй като търсенето на автомобили продължава да спада, а веригите за доставки остават подложени на изпитания заради пандемията от коронавирус, съобщи БНР.

Германският производител на автомобилни заяви, че производството на марките на Volkswagen, както и на Volkswagen Group Components бизнес, ще останат спрени до 9 април.

"Подадено е заявление за удължаване на краткосрочната работа за общо 80 000 служители на Volkswagen AG“, заявиха от компанията.

Тя обяви още, че подготвя за рестартиране на производството и че работи върху цялостен пакет от мерки за защита на здравето на служителите, когато това се случи.

Почти всички заводи на 'Фолксваген" в Китай възобновиха производството си и пазарът там постепенно се връща към нормалното си състояние, посочиха от компанията.

"Ферари" ще възобнови производството си в средата на април

"Ферари" (Ferrari N.V.) пък заяви, че планира да възобнови производството в заводите си в Маранело и Модена на 14 април, при условие че има непрекъсната верига на доставките.

"Като се има предвид огромната несигурност и липсата на предвидимост, която Covid-19 създаде, компанията предприема всички подходящи действия за осигуряване на физическото здраве и благосъстоянието на служителите си, и които действия се считат в най-добър интерес на всички заинтересовани страни“, заяви производителят на автомобили.

Миналата седмица "Ферари" временно спря производството в двете фабрики, тъй като коронавирусът продължава да се разпространява в Италия, където вече бяха регистрирани над 80 000 случая на Covid-19 и над 8000 смъртни случая от болестта, превръщайки я в страната с най-голям брой смъртни случаи.

По-рано "Ферари" заяви, че планира да помогне на компанията Siare Engineering в производството на респираторни машини на фона на пандемията, предлагайки своя опит и съоръжения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови