Херцозите на Съсекс уволниха 15-членния си екип в Бъкингамския дворец

OFFNews 14 февруари 2020 в 16:33 3999 0

Херцозите на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган са уволнили 15-членния си екип и затварят офиса си в Бъкингамския дворец, съобщава британското издание "Дейли мейл".

Това е най-сигурният знак до момента, че не възнамеряват да се връщат на Острова в дългосрочен план. Очаква се само няколко служителя да запазят работното си място в двореца, докато на всички останали вече им се подготвят документите за освобождаване на длъжностите.

Сред освободените от длъжност са личният им секретар, пиарът на двойката и техният ръководител на проекти.

Кралица Елизабет Втора, принц Чарлз и херцогът на Кембридж принц Уилям са били уведомени за съкращенията и за закриването на офиса. Служителите са получили предизвестия още миналия месец. 

Съпрузите възнамеряват да основат собствени благотворителни организации и сега обсъждали идеите си с професионалистите от Станфордския университет в Калифорния.

Миналият месец принц Хари и Меган заявиха, че имат намерение "да се оттеглят като членове на Кралското семейство и да работят, за да станат финансово независими". След това решение херцозите на Съсекс заминаха да живеят в Канада. Те се отказаха както от титлите си на "кралски височества", така и от обществените средства, на които досега имаха право. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови