Кметът на Лондон намали заплатата си заради недостиг в бюджета

OFFNews 17 юни 2020 в 15:39 1982 0

Снимка Wikimedia

Кметът на Лондон Садик Хан обяви, че е намалил заплатата си с 10% заради пандемията от COVID-19. Освен това той призова правителството да подкрепи местните власти, изпитващи финансови затруднения, за да се избегнат съкращения в сектора на обществените услуги, пише Франс прес. 

152 734 лири или 170 000 евро е годишната заплата на кмета. Заедно със своята, Садик Хан е замразил заплатите на 15 членове от екипа си. Това става в момент, в който има риск от недостиг от близо 500 млн. лири в бюджета на столицата за следващите две години.

"COVID-19 имаше катастрофално въздействие върху обществените финанси на Лондон, които бяха в много добро състояние преди пандемията", се казва в изявление на Хан.

По думите му през пандемията приходите на Лондонската транспортна компания са спаднали с над 90%. Рязко са намалели и приходите от местните данъци и от данъците, плащани от професионалните групи.

Садик Хан предупреждава, че без подкрепа от правителството, ще се наложи да се съкращават средства в бюджетите на полицията, пожарникарите или обществения транспорт. Кметът на Лондон добавя още, че други населени места в страната изпитват същите финансови трудности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови