Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин призова за предсрочни избори

OFFNews 24 май 2019 в 14:15 2121 0

Лидерът на Лейбъристите Джеремъ Корбинз заяви, че който замени Тереза Мей като лидер на Консервативната партия трябва незабавно да свика предсрочни избори в страната. 

Това се случи малко, след като Мей съобщи, че ще подаде оставка като лидер на управляващата партия и министър-председател на 7 юни. 

"Сега тя разбра това, което страната знае от месеци - а именно, че нито тя може да управлява, нито нейната разединена и разпадаща се партия", коментира оставката в изявлението си лидерът на опозицията.

"Консервативната партия се провали напълно по въпроса за Брекзит и не е в състояние да подобри живота на хората или да се справи с най-належащите им нужди. Парламентът е блокиран и консерваторите не предлагат решения за другите големи предизвикателства, пред които е изправена нашата страна", заяви той и допълни, че ще е редно новоизбраният лидер на консерваторите незабавно да свика общи парламентарни избори. 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също се обяви за предсрочни избори, но и настоя за втори референдум за членството на Обединеното кралство в Европейския съюз. Тя още коментира, че оставката на Мей не решава проблема с Брекзит, който бил създаден от управляващата  партия. 

Стържън още благодари на Мей за нейната служба, въпреки разногласията им по "ръководения от Мей процес на Брекзит и пренебрегването на интересите на Шотландия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови