Лондон готви светлинно шоу за нощта на Брекзит, бизнесът очаква загуби

OFFNews 18 януари 2020 в 16:56 3821 1

Снимка Independent

Правителството на Великобритания обяви плановете си за организирането на специални прояви в нощта на 31 януари, когато страната официално ще напусне Европейския съюз. Но министърът на финансите и канцлер на държавното съкровище Саджид Джавид призна, че някои сектори от бизнеса в Обединеното кралството ще пострадат след раздялата с блока, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В интервю за "Файненшъл таймс", публикувано днес, Джавид казва, че след края на тази година британските регулации няма да съвпадат с европейските, Великобритания няма да участва в съвместните решения и няма да членува в митническия съюз на ЕС. Министърът има предвид изявлението на премиера Борис Джонсън, че преговорите за бъдещите отношения между кралството и ЕС ще приключат до края на 2020 година.

Великобритания ще напусне блока в 23 часа на 31 януари, но ще продължи да спазва законодателството на ЕС през следващите 11 месеца, които са преходен период, пояснява Ройтерс.

През нощта на излизането от ЕС премиерът Джонсън възнамерява да произнесе обръщение към нацията след заседание на правителството в Северна Англия. Освен това върху сградата на Даунинг стрийт 10 ще бъде прожектиран часовник, който ще отчита с обратно броене времето до 11 ч. вечерта на 31 януари, когато разводът ще стане факт. Целият правителствен квартал Уайтхол ще бъде озарен от светлинно шоу, а национални флагове ще се веят на всички пилони на площада на парламента.

Кабинетът е разпоредил да се изсече възпоменателна монета, която ще бъде пусната в обращение същия ден.
Консервативното правителство на Джонсън се е отказало от плана си в уречения час на раздялата с ЕС да зазвучат прочутите камбани на часовника Биг Бен, който все още се ремонтира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

1

emanuilis

18.01 2020 в 17:58

Тези наистина се вземат на сериозно. Всяка истерична „реакция" обикновено е зле-прикрита слабост.