Меркел: По-добре нови избори вместо правителство на малцинството

OFFNews 20 ноември 2017 в 20:24 3437 5

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че би предпочела нови избори вместо да оглави правителство на малцинството, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тя говори след като преговорите за съставяне на трипартийна коалиция се провалиха снощи.

"Моята гледна точка е, че нови избори са по-добрият път", каза Меркел в интервю за телевизиите А Ер Де и Цет Де Еф, което ще бъде излъчено тази вечер. Тя добави, че в плановете й не влиза да бъде канцлер в правителство на малцинството.

Меркел отбеляза, че не вижда причина да подава оставка и вместо това е съсредоточена върху формирането на стабилно управляващо мнозинство. Уверена съм, че моят консервативен блок ще се яви на едни нови избори по-единен отпреди, подчерта тя.

Германия има нужда от стабилно правителство, което да не търси мнозинство за всяко решение, каза Меркел.

На въпрос дали е възможно съставянето на нова "голяма коалиция" с Германската социалдемократическа партия, тя отговори, че ще изчака да види отговора на социалдемократите след преговорите им в сряда с президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Канцлерката изрази разочарование, че Свободната демократическа партия се е оттеглила от коалиционните преговори, и добави, че не очаква пробизнес формацията да промени курса си.

По-рано днес германският президент призова всички политически партии в страната да поемат отговорност за формиране на правителство, за да бъдат избегнати предсрочни избори, които ще отслабят Германия и Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

21.11 2017 в 05:47

А за който няма ютуб, може ли накратко?

8000

4

Павел Вълчев

21.11 2017 в 05:11

Ето какво каза Георги Марков относно Сорос, ЕС и Унгария
https://www.youtube.com/watch?v=RdpUrVQFyGQ

23293

3

Стефан

21.11 2017 в 02:00

Опа! Почна се.
Perestroika, ja?

:)) "Върховете вече не са способни" да управляват в малцинство, а "низините вече не щат" тия господари. Май ще си търсят други:)
Ленине, опровергай ме бе!
Мда. Да хвърляш кинти на тълпата, за да те харесва - може. Но не много дълго. После кинтите се свършват. Или забравяш, че тълпата понякога придобива свойството "народ", и вече спира да пасе кинти. Поисква друго, освен рязани пишки, под блага бабешка крива усмивка.

Там няма да успеят да направят избори преди пролетта. А дотогава я камилата, я камиларят.

П.С. За руските хакери да почват да пишат от сега. Говорих по тоя въпрос със Злият Путин - той с досада сви рамене. Не му пречело.

7551

1

reKontra

20.11 2017 в 20:51

Най-добре е да си ходиш.Напакости дота на обикновените хора. Имай доблестта и се пенсионирай най-после.