ОЛАФ разкри, че евродепутати са мамели с европейски средства

Евродепутатите и техни сътрудници насочвали пари към партийните каси в държавите, от които са

OFFNews
30 април 2020 в 11:43 | 3731 |2

Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства, съобщи службата за борба с измамите с бюджета на ЕС (ОЛАФ). В съобщението не се посочват имената или партийните групи, към които се числят нарушителите, съобщи БТА.

Уточнява се, че въпросните евродепутати превеждали между 2014 и 2019 г. част от заплатите си към партийните централи у дома. Други евродепутати повишили възнагражденията на помощниците си, за да разполагат те с достатъчно средства, които също да насочват към националните партийни каси. Случаите са свързани с превеждането на над един милион евро за петгодишния мандат и засягат евродепутати от две политически групи.

ОЛАФ пояснява, че Европейският парламент не е предвидил ефективни наказания за подобни случаи, нито начин за възстановяване на неправомерно използваните средства. Допълва се, че парламентарните сътрудници не са извършвали паричните преводи доброволно, а по силата на вътрешнопартийни наредби.

Европейската служба препоръчва подходящи наказания за засегнатите евродепутати, дисциплинарни мерки и възстановяване на средствата. ОЛАФ настоява помощниците на евродепутатите да бъдат преследвани дисциплинарно, защото са изпълнили партийни нареждания, които противоречат на съдържанието на договорите им с ЕП.

Препоръчани материали
гоуемио

Рейтинг : 700

30.04 2020 в 12:56 2
+ 1
- 0
Русия остана единствената страна без злоупотреби:)))))))))))
order

Рейтинг : 12835

30.04 2020 в 12:55 1
+ 8
- 1
Сигурно са от суджукарите на БАРБАС ГАНЬОС...