Папата призова лидерите на ЕС към солидарност в борбата с последиците от пандемията

OFFNews 10 май 2020 в 15:22 1528 0

Папа Франциск призова лидерите на страните от Европейския съюз да работят заедно за преодоляване на социалните и икономическите последици от коронавирусната пандемия, предаде Асошиейтед прес.

В неделната си благословия главата на Католическата църква отбеляза, че са изминали 75 години, откакто Европа се е заела с предизвикателството на помирението след Втората световна война. Този процес постави началото както на европейската интеграция, така и на "дългия период на мир и стабилност, от който всички ние се ползваме днес", подчерта той.

Папата се помоли същият дух, който е вдъхновил евроинтеграционните усилия, "да вдъхнови и всички натоварени с отговорност в Европейския съюз" да се справят с извънредната ситуация с коронавируса "в дух на хармония и сътрудничество".

Франциск винаги е призовавал европейските страни да се въздържат от национализъм и да действат заедно по теми като миграцията, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано тежко засегнати от пандемията държави като Италия и Испания призоваваха останалите страни-членки към солидарност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!