Принц Чарлз благодари на работещите в Националната здравна служба

OFFNews 05 юли 2020 в 21:48 2071 0

Принц Чарлз отбеляза с видеообръщение признателността си и заслугите на работещите в Националната здравна служба (НЗС), която днес отбелязва 72 г. от създаването си, предаде Ройтерс. Националната здравна служба е основана на 5 юли 1948 г. от Анайрин Бевън, министър на здравеопазването в правителството на лейбъристите по това време, предаде БТА.

Принц Чарлз, които преболедува коронавирус, подчерта, че е горд от начина, по който службата се справя със задачите си по време на пандемията. В обръщението си британският престолонаследник заяви, че направената от служителите на НЗС саможертва е осигурила лечението в болница на над 100 000 пациенти с COVID-19. Той отбеляза, че е имал късмет да прекара болестта с леки симптоми и без хоспитализация.

Британският премиер Борис Джонсън също изрази благодарността си. Той изтъкна в поздрава си до здравните работници, че те несъмнено са спасили живота му по време на лечението му от коронавирус.

В 17 ч. местно време всички британци благодариха на работещите в здравеопазването с традиционните аплодисменти за лекарите, медицинските сестри, болногледачите и всички, които са на първата линия на битката с епидемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови