Родните евродепутати се обявиха срещу нови мерки на ЕС за мобилността

OFFNews 05 октомври 2017 в 16:57 2074 2

Всички български евродепутати се обявиха срещу рестриктивните правила, готвени от ЕС, за мобилността и транспорта в Европейския съюз.

Позицията бе инициирана от Петър Курумбашев, член на ЕП от Групата на СиД, и Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент от Групата на ЕКР.

"Считаме, че с оглед изключителната мобилност на работната ръка в сектора, включването на международния транспорт и каботажа в обхвата на законодателството за "командированите работници" не е обосновано и би имало силно негативно влияние върху транспортния сектор в Централна и Източна Европа, както и отражение върху цялата европейска икономика", пишат в декларацията си родните представители в ЕП.

Според българските евродепутати рестриктивните мерки на ЕС биха натоварили както транспортните оператори, така и държавите членки.

Представителите на България в Европейския парламент са и против почивката извън борда на превозното средство, както ще бъде вероятно според новите правила. "Така шофьорът ще трябва да оставя товара, за който лично е отговорен", пишат в декларацията евродепутатите.

Идеята за връщане у дома на всеки 3 седмици също поставя превозвачите пред сериозно предизвикателство, смятат евродепутатите.

"Отправяме апел за това позицията и притесненията на България по законодателния пакет да се разгледат внимателно при процеса на преговори", завършват декларацията си евродепутатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

06.10 2017 в 21:13

Айде па ти вземи да се самоопомниш, и спри да си по католик от папата.
Всичките еврогрижи за нашите тираджии, са просто убиването на нашите транспортни фирми. Като заводите и реакторите през 90-те.