Създадоха партия за Брекзит във Великобритания

OFFNews 09 февруари 2019 в 14:10 2827 0

Създадоха партия за Брекзит във Великобритания, предаде Telegraph.

Новата политическа формация получи подкрепата на Найджъл Фараж - бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) и едно от главните действащи лица на кампанията "Leave.EU", която подкрепяше излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Формацията бе формално призната от Електоралната комисия във Великбритан и се нарича "The Brexit Party" ("Партията за Брекзит"). Фараж е заявил официално, че я подкрепя и че е готов за битка срещу Торите и Лейбъристите по време на изборите за Европейски парламент.

Лидерът на новосформираната партия също е бивш кандидат на UKIP - Катрин Блейклок. Тя е известна с това, че по време на кампанията си за парламентарните избори през 2017 г., разпространява нейна снимка със съпруга ѝ от Ямайка, в опит да демонстрира, че от партията не са расисти. "Спя с някого, който е черен", заявява по-късно тя в интервю за Vice.

След скорошното си завръщане в светлините на прожекторите, Блейклок отново предостави няколко цветущи цитата. Според нея бедните хора във Великобритания е редно да последват примера на етническата група Шерпа, която живее в Хималаите, чиито членове "на практика ядат само сварени картофи с малко сол и люти чушки".

Партията заяви, че очаква да спечели подкрепата на хиляди настоящи гласоподаватели на Консерваторската партия. От формацията още съобщават, че ще приемат кандидати от Англия, Уелс, Шотландия и Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови