Стрелба в Германия - 10 убити и петима ранени (допълнена)

OFFNews 20 февруари 2020 в 07:52 4866 0

Десет души са убити и петима са ранени при стрелба в германския град Ханау в провинция Хесен, съобщи вестник "Билд", цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Неизвестен нападател е открил огън в два наргиле бара, а после на един от градските площади. Първоначално се смяташе, че става въпрос за няколко нападатели, които се придвижвали с автомобил. По-късно обаче стана ясно, че предполагаемият убиец е отрит мъртъв в дома си. Там е намерен и още един труп.

По-късно местната полиция потвърди съобщенията за осем убити и петима тежко ранени и уточни, че нападателят се придвижвал с автомобил с тъмен цвят, предаде Ройтерс.

"Полицията незабавно започна мащабна операция, води се разследване", се казва в изявление на органите на реда. По-късно стана ясно, че стрелецът е намерен мъртъв в дома си.

По информация на германските служби за сигурност, убиецът е публикувал преди няколко дни в Youtube видео. В него на много добър английски Тобиас Р. говори за „лично послание до всички американци”, съобщава „Ди Велт”.

Клипът очевидно е сниман в жилище.

В него мъжът твърди, че в САЩ съществуват подземни военни съоръжения, където се малтретират и убиват деца. Там се отдавала почит на дявола. Затова американците трябвало да се събудят и да се борят срещу това.

Видеото не съдържа препратка към предстоящ акт на насилие в Германия. По информация от службите за сигурност е намерено и писмо с изповед. Мотивът за престъплението продължава да бъде неясен.

Според ДПА мотивите за извършеното престъпление са ксенофобски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови