Три месопреработвателни завода в Австрия пламнаха с коронавирус

OFFNews 05 юли 2020 в 21:57 3095 0

Австрия повтаря ситуацията в Германия, като съобщи за увеличаване на случаите на заразени с коронавируса в месопреработвателни предприятия.

Заразени са десет работници от три завода и повече от дузина, свързани с тях лица, които са дали положителни проби за вируса, предаде ДПА, като цитира австрийската агенция АПА. Тестването продължава.

Засегнатите заводи се намират в район, близо до границата с Германия, където повече от 1400 работници дадоха положителни проби за коронавирус в предприятия на компанията "Тьонис" в Северен Рейн-Вестфалия. Случаят предизвика дебати за условията на труд и живот на работещите в тези заводи.

Австрийската министърка на селското стопанство Елизабет Кьостингер се постара да наблегне на разликите между преработвателните индустрии в двете страни, като заяви, че австрийските заводи по правило са по-малки и работните условия в тях са по-добри.

Заради ръста на случаите на заразени провинция Горна Австрия, където се намират предприятията, днес отново затегна мерките срещу разпространението на заразата, като отново въведе задължително носене на маски в обществени сгради. Бяха затворени някои училища и детски градини, съобщи БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови