Украйна ще кастрира принудително педофилите

OFFNews 12 юли 2019 в 07:39 6590 1

Снимка Pixabay

Върховната Рада на Украйна прие закон, който предвижда въвеждане в страната на принудителна химическа кастрация за педофили и създаване на открит регистър за лица, осъдени за престъпления от сексуален характер по отношение на непълнолетни.

Законът предполага внасянето на съответното допълнение в Наказателния кодекс на Украйна. Нормативният акт предвижда по-конкретно наказание под формата на "принудително инжектиране на осъдения с антиандрогенни препарати, състоящи се от химически вещества, имащи за цел да намалят либидото и сексуалната активност". При това се постановява, че подобно наказание няма да се прилага за лица "извършили престъпление на възраст под 18 години и лица на възраст над 65 години".

След освобождаването на осъдени за педофилия те ще бъдат поставени под доживотен надзор. Освен това максималният срок на наказанието лишаване от свобода за подобни престъпления е увеличен от 12 на 15 години, съобщава ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

12.07 2019 в 08:28

Украйна може да вкара тоя чуден препарат направо в мозъка си, и да отърве света от истериите си.
Киев не контролира вече и западните провинции, не само проруските източни.
Кого тук интересуват някви си фашистки гърчове? Дори Брекзита не вълнува даже Нощен шок, ония трябвало да занимават някого.
"Летните хитове" са тъпи парчета по презумпция.