Ветерани молят Путин да отложи военния парад за 9 май

OFFNews
15 април 2020 в 20:00 | 1232 |1

Заради разпространението на коронавируса руски организации на ветерани призоваха президента Владимир Путин да отложи военния парад на 9 май, на който трябва да бъде отбелязана 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Ветераните призоваха в писмо руския президент „да вземе това трудно, но правилно решение“. Засега събитието не е отменено въпреки изолацията, наложена на московчани заради разпространението на вируса.

Парадът на 9 май е голямо патриотично мероприятие, което се ръководи лично от Путин. Очакваше се тази година празненствата да бъдат още по-големи заради юбилея, отбелязва АФП.

Ветераните призовават Путин „да организира военен парад на друга дата, когато съобразно епидемиологичната ситуация парадът няма да представлява заплаха“ за участниците в него, а ще бъде истински празник, се казва в писмото, цитирано от руски медии.

На 9 май се отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред СССР. Преди появата на пандемията множество водещи световни политици бяха потвърдили, че ще присъстват.

Препоръчани материали
ровччч

Рейтинг : 905

16.04 2020 в 00:12 1
+ 1
- 5
Ако няма парад, ще има и нещо положително. Няма да има нито една аварирала руска военна техника.