Все още се чака часове за минаване през Кулата

OFFNews 02 юли 2020 в 19:14 3965 0

На ГКПП Кулата на изход от България трафикът е изключително интензивен за леки и товарни автомобили, съобщиха от "Гранична полиция". Според очевидци опашките там са километрични и за влизане в Гърция се чака часове, като положението не се е подобрило от сутринта

Гръцкото правителство реши да затвори за туристи ГКПП „Маказа“, което беше остро критикувано от кметовете на гръцките градове Комотини и Ксанти. От организацията на хотелиерите в южната ни съседка вече отчитат хиляди анулирани резервации от български и румънски туристи. В момента пунктът работи компромисно, като той трябва да затвори на 6 юли

Една от причините за опашките на Кулата е, че голяма част от пътуващите с леки коли са граждани на трети страни, на които на ГКПП Промахон се извършва пълен граничен контрол, включително и тест за коронавирус.


Към момента на ГКПП Орменион, съпределен на ГКПП Капитан Петко войвода, гръцките гранични власти пропускат всички видове превозни средства за влизане в Гърция на граждани на ЕС; не се пропускат граждани на трети страни.


На ГКПП Маказа и ГКПП Ивайловград към Гърция се пропускат граждани на ЕС и на трети страни с леки коли и микробуси.


Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград в двете посоки. На ГКПП Илинден - Ексохи се пропускат към Гърция само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови