16 отбора вече си осигуриха класиране на Евро 2020

OFFNews 17 ноември 2019 в 10:02 2105 0

С изиграването на снощните мачове от евроквалификациите станаха ясни общо 16 отбора, които ще участват на Евро 2020. Вчера към 12-те известни до този момент се присъединиха и съставите на Германия, Холандия, Хърватия и Австрия.

В група С Германия разби Беларус с 4:0 като домакин с два гола на Тони Кроос и по един на Матис Гинтер и Леон Горецка, докато Холандия не допусна поражение при гостуването си на Северна Ирландия и двубоят завърши при нулево равенство.

По този начин Бундестимът се класира за финалите на Европейско първенство за рекорден 13-ти пореден път, докато „оранжевите“ се завръщат на голям форум за първи път от Мондиал 2014 в Бразилия.

В група Е Хърватия победи Словакия с 3:1 у дома, с което си осигури място на финалите на Евро 2020. В другия мач от групата Уелс взе гостуването си на Азербайджан с 2:0 и вече държи съдбата си в свои ръце, като трябва да победи Унгария като домакин в последния си мач, за да завърши на второ място в групата.

В група G Австрия се присъедини към Полша на финалите на Евро 2020, след като победи Северна Македония с 2:1 във Виена. Давид Алаба и Щефан Лайнер вкараха головете за домакините, докато Влатко Стояновски се разписа за балканския тим в 93-та минута.

Всички известни до този момент участници на Евро 2020:

Русия, Белгия, Италия, Полша, Испания, Украйна, Турция, Франция, Англия, Чехия, Швеция, Финландия, Австрия, Германия, Холандия, Хърватия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови