50 години след историческото 7:2 над ЦСКА, Левски падна от Монтана

Донислав Донев 17 ноември 2018 в 13:50 2538 0

Навръх 50-годишнината от историческата победа на Левски над ЦСКА със 7:2, "сините" бяха надиграни насред "Герена". Макар и в контролен двубой, 26-кратните шампиони отстъпиха при домакинството си на втородивизионния Монтана с 2:3.

Срещата предложи доста интересни моменти, като 200-тината фенове по трибуните на ветровития Сектор А, които бяха дошли в студения ноемврийски ден, станаха свидетели на два пълни обрата. Спарингът бе изгледан от собственика на клуба Спас Русев. В ложите бе и юношата на Левски Николай Михайлов, за който се твърди, че може да се завърне в отбора.

Домакините започнаха мача с вратар Николай Кръстев, който най-вероятно ще бъде титуляр до края на годината, освен ако не повтори грешките на Божидар Митрев и Мартин Полачек. Пред него играха Луи Нганиони, Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Аймен Белаид, Илия Юруков, Филипе Нашименто, Атанас Кабов, Паулиньо, Серджиу Буш и Ривалдиньо.

Гостите откриха резултата в самото начало, когато Сергей Георгиев влезе на скорост в полето на съперника и с диагонален шут не остави шанс на Кръстев. Левски намери сили да обърне мача още до паузата, когато за тима се разписаха Атанас Кабов и Паулиньо.

Левски можеше да води и с повече преди началото на втората част, но Кабов и Ривалдиньо пропуснаха да се разпишат от чисти положения. Монтана се възползва от пропуските на "сините" и през втората част не само заигра добре, но и стигна до нов обрат.

Атанас Илиев изравни за 2:2 в 52-та минута след грешка на появилия се в игра на полувремето Антони Белмонт, а в 76-та и Борислав Дамянов получи подарък от домакините за третия гол в полза на Монтана. Като за капак на всичко Луи Нганиони от Левски се контузи след близо час игра и бе заменен принудително, което увеличава проблемите за "сините" на левия бек.

До края левскарите се втурнаха в търсене на попадение, но реална опасност пред вратата на гостите така и не се осъществи. Всичко това подпечата изненадващото поражение за "сините" в този контролен мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови