Африка излъчи своите представители на Мондиала

OFFNews 12 ноември 2017 в 08:34 2388 0

Станаха ясни и участниците на световното първенство в Русия догодина от Зона Африка. Снощи бяха определени и последните два представителя на Черния континент, които ще пътуват на Мондиал 2018.

Това са отборите на Тунис и Мароко, които се присъединиха съм Нигерия, Сенегал и Египет. От петте африкански участника, единствено Нигерия игра и на Мондиала в Бразилия преди четири години.

Мароко спечели дуела с Кот д'Ивоар от група С, след като победи с 2:0 като гост в решителната битка. Всичко се реши за пет минути между 25-ата и 30-ата, когато голове вкара Набил Дирар и Мехди Бенатиа. Преди този мач и двата тима имаха шансове, но в крайна сметка Мароко спечели групата с 12 точки.

В друг решителен мач тази вечер Тунис удържа 0:0 с Либия и също се класира с 14 точки. Втори с 13 останаха представителите на ДР Конго, които победиха с 3:1 Гвинея, но това не им стигна за място на световното.

"Загубата от Мароко е абсолютен позор за родината ми и моето поколение. Това е невероятен удар. В моята страна не обичаме да говорим за разочарования, но днес преживяваме едно от най-големите.

Тежко ни е, но трябва да продължим напред", коментира капитанът на "слоновете" Жервиньо.

В същото време хиляди мароканци празнуваха класирането от Маракеш до Париж, където има голяма общност от тази северноафриканска страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови