Аякс и Барселона са първите полуфиналисти в ШЛ

OFFNEWS 17 април 2019 в 00:42 2066 0

Отборите на Аякс и Барселона достигнаха до полуфиналите в Шампионската лига. Холандският тим се очертава като приятната изненада в турнира, след като отстрани пореден сочен предварително за фаворит съперник. След детронирането на Реал Мадрид в 1/8-финалите, този път жертва на Аякс стана Ювентус.

След 1:1 в Амстердам преди седмица, този път момчетата на треньора Ерик Тен Хаг победиха с 2:1 в Торино. Резултатът на "Алианц Стейдиъм" откри Кристиано Роналдо с глава в 28-ата минута, а само шест по-късно Дони ван де Беек изравни. В 67-ата минута Матийс де Лихт материализира превъзходството на Аякс през второто полувреме и класира тима си напред, където негов съперник ще бъде победителя измежду Тотнъм и Манчестър Сити.

Отборът на Барселона пък спечели убедително с 3:0 срещу Манчестър Юнайтед на "Камп Ноу" и с общ резултат 4:0 продължава на 1/2-финал в Шампионската лига. Освен че каталунците прекъснаха "черната" си 1/4-финална серия в Европа, капитанът Лионел Меси пребори прокобата и вкара на 1/4-финал за първи път от шест години насам.

Меси се разписа по великолепен начин в 16-ата минута, а в 20-ата вторият му гол дойде след грешка на вратаря на гостите Давид де Хеа. В 61-ата често критикуваният Филипе Коутиньо вкара красиво попадение за крайното 3:0. На 1/2-финала Барса ще срещне победителя от двойката Ливърпул - Порто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови