Ако футболистите побеждават и пълнят трибуните, ще имат нов национален стадион, обеща Борисов

OFFNews 02 октомври 2018 в 13:11 3119 2

Министър-председателят Бойко Борисов постави едно важно условие България да се сдобие с нов национален стадион на мястото на настоящия "Васил Левски", който да се използва за други дейности. Идеята за нов стадион не е нова, като за последно се обсъждаше той да е на мястото на този в "Овча купел", където играе Славия, но пропадна.

То е футболът ни да се развие и посещаемостта да се вдигне, за да има смисъл от харченето на толкова много пари за ново съоръжение. Според Борисов мястото му не е в центъра на София, защото в момента провеждането на мачове на "Васил Левски" блокира трафика и милиони страдат, докато на трибуните има 200 зрители. Той даде за пример мача в понеделник вечер между Славия и Ботев Враца, завършил 0:1.

"Ако се направи така от футболистите, че да има нужда и да има десетки хиляди желаещи да гледат футбол. Така както беше, не е нищо сложно - играе се 11 срещу 11. Тук спортните журналисти може малко да помогнете. Да направим едно обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място. Вие го направeте, за да няма после приказки.

Всеки мач блокира София, а мачове има почти всяка седмица. На това място, този Национален стадион върши ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се ползва за друго. Ама вие направете обсъждане. Просто давам идея. Тогава ще има пари за нов стадион и за още други работи.

Защото този хем не върши работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за ремонти преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрекъснато задръства града. Има много примери. Колко големи отбори по света имаха такива стадиони? В Мюнхен например къде беше стадионът, уникално съоръжение. Развалиха го, изнесоха го извън града, или в града, където няма задръствания, където отива метрото, и решиха нещата.

Аз имам идеи и ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, ще го направим. Ще помогнем на всички, защото всеки път като има мач хиляди хора псуват. Снощи колко хора имаше на мач на Националния стадион? 200 човека, а два милиона не могат да минат покрай стадиона. Това не е правилно, но вие повдигнете темата, ще ми помогнете", заяви Борисов.

"Кокетно, хубаво стадионче, но да са първи. Волейболистите ни играха добре и ето зали в София, Пловдив, Варна, Русе и къде ли не. Повдигнете темата и ще я обсъдим. Парите са на държавата, общи са", завърши премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

2

newfoundland

02.10 2018 в 15:16

Нов стадион трябва да има, тъй като постоянно центърът е блокиран и не може да се преминава през него.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

02.10 2018 в 14:30

"Селският хакер унищожил кредитната си история, като откраднал от магазина тетрадката с вересиите…."
Бе друго щеше да бъде да вкараш ПЕТТЕ си гола на собствено стадионче, с бюст на БАШ ГОЛАДЖИЯТА отпреде... За некакви си - като начало 100 милиона.. Ама що ли Баце не мине из Софията, покрай перлата си - Армеец, га Слави има там концерт.. Та да са порадва на задръстена София, да усети народната любоФФФ... А само от конгресите на ПП ГРОБ в нея впИчатления сбира..