Алегри: Аякс е еднакво добър и като гост

OFFNews 14 април 2019 в 12:32 1200 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри предупреди футболистите да не се отпускат преди реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Аякс във вторник, 16 април на "Алианц Стейдиъм" в Торино. Първата среща в Амстердам завърши 1:1, като голът за торинци вкара Кристиано Роналдо с глава в края на първото полувреме.

"Аякс играе винаги много добре. За тях няма значение дали са у дома, или гостуват. Трябва да сме внимателни и да уважаваме съперника. Предстои труден мач с впечатляващ съперник. Що се касае до титлата в Италия - почти сме постигнали тази цел. Можех да пусна титулярите срещу СПАЛ и да спечелим трофея, но мачът с Аякс е много по-важен", коментира Алегри.

Във вчерашното гостуване на СПАЛ "бианконерите" имаха нужда от точка, за да си гарантират трофея в аванс, но допуснаха обрат от 0:1 до 2:1. Голямата част от основните играчи отсъстваха, а на терена се появиха футболисти като Паоло Гоци и Григорис Кастанов.

Ако днес Наполи не спечели гостуването си на Киево, Алегри и компания ще бъдат короносяни за осми последователен път като шампиони на Серия А. В противен случай ще трябва да изчакат до домакинството на Фиорентина през уикенда. а Ювентус предстои реванш у дома срещу Аякс от четвъртфиналите на Шампионска лига, а след това домакинство и на Фиорентина в първенството. СПАЛ пък гостува на Емполи. /БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови