Алегри за контузените в отбора и Шампионска лига

OFFNews 29 януари 2019 в 15:45 1048 0

Страши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че контузията на Леонардо Бонучи е по-лека от първоначалните очаквания. Бранителят получи травма при победата с 2:1 срещу Лацио в Рим в края на миналата седмица.

Специалистът от Ливорно коментира ситуацията с контузените в отбора. “Миралем Пянич и Сами Кедира са възстановени, Марио Манджукич и Хуан Куадрадо може би също ще са готови. Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи са аут, въпреки че контузията на Лео далеч не е толкова сериозна, колкото очаквахме”, сподели Алегри на пресконференцията си преди утрешния мач с Аталанта в Бергамо от 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия.

51-годишният наставник добави, че новото попълнение Мартин Касерес също има вероятност да попадне в групата за мача. “В защита ще стартират Джорджо Киелини, Даниеле Ругани и Жоао Кансело, но за ляв бек не съм решил. За останалите постове ще взема решения, които ще бъдат обвързани и предстоящия ни мач в събота срещу Парма”, обясни още Алегри, добавяйки, че на вратата утре ще застане Войчех Шчесни, а срещу "дуковете" - Матия Перин.

Днес ще разговарям с Кристиано Роналдо, който по отношение на физическата форма е отличен през целия сезон, а тази седмица е важна за нас.

Спечелването на Шампионската лига е наша цел, но трябва да играем добре и да имаме малко късмет. В Серия “А” имаш 38 мача и можеш да си позволиш някоя грешка, но утре не можем да допуснем такава. Същото важи и за Шампионската лига”, коментира още Алегри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови