Али Соу получи повиквателна за националния отбор на Гамбия

OFFNews 25 септември 2019 в 08:38 1363 0

Нападателят на ЦСКА Али Соу получи повиквателна за националния отбор на Гамбия, пише "Тема Спорт". Тя е за двубоите с Джибути на 7 и 15 октомври. Соу е попаднал в разширения списък от 28 състезатели на селекционера Том Сенфие.

Срещите с Джибути са предварителен кръг от квалификациите за Купата на африканските нации. Победителят от двата отбора се класира за груповата фаза на пресявките.

Соу не е викан от пролетта насам. През лятото - в средата на юни, той не попадна в списъка за 2 контроли. През септември пък не беше в селекцията за две световни квалификации.

През тази пролет нападателят беше повикан от селекционера за квалификации за Купата на африканските нации. Тогава обаче Соу сам отказа да се присъедини към отбора.

Като причина той посочи, че е искал да се съсредоточи върху работата си в ЦСКА-София и битката за титлата, а не да губи време в дълго пътуване.

25-годишният Соу има 5 мача за Гамбия от 2011-а насам. Последните му участия бяха през миналата есен, когато влезе като резерва две срещи. Преди това не беше викан в продължение на 5 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови