Андерлехт с интерес към талант на Черно море

OFFNews 14 март 2019 в 10:50 1342 0

Младата звезда на Черно море Мартин Минчев е хванал окото на белгийския гранд Андерлехт, информира "Меридиан мач". 17-годишният талант е в полезрението на още няколко клуба от Западна Европа, но белгийците следят най-изкъсо родният талант. Крилото прави страхотен сезон, а качествата му проличаха по най-добрия начин в двубоя с ЦСКА на “Тича”, когато Минчев правеше каквото си иска с отбраната на “червените”. Доброто му представяне не остана незабелязано от селекционера на националния отбор Петър Хубчев, и съвсем логично получи повиквателна за предстоящите мачове с Черна гора и Косово.

Интересът на Андерлехт все още е в начална фаза, но е възможно той да бъде продаден веднага след края на сезона, когато вече ще бъде на 18 години. 

Очаква се Черно море да счупи трансферния си рекорд, ако реши да се раздели с Минчев, като на “Тича” се говори, че клубът ще иска около 2 милиона евро за своята звезда.

Интерес към талантливия футболист има и от страна на Левски, ЦСКА и Лудогорец, но вероятността “Моряците” да пуснат Минчев в друг български отбор е минимална. Единственият шанс е, ако при сделката Черно море запази поне половината от правата на играча при бъдещ трансфер.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови