Андрей Желязков коментира срива в Лудогорец

OFFNews 02 март 2019 в 11:21 1434 0

Легендата на българския футбол Андрей Желязков сподели мнението си за спада на Лудогорец през настоящия сезон.
Той заяви пред "Меридиан мач", че "в Разград са доказали, че трудно се изгражда нещо и много лесно се руши".

"Не ми се иска много да коментирам темата Лудогорец, защото в България хората са много чувствителни и лесно се обиждат и засягат. Но щом ме питате, ще ви кажа какво мисля. За мен в Разград доказаха, че трудно се изгражда нещо и много лесно се руши.

По-притеснителното от резултатите е играта на отбора. Вече не играят толкова добре и толкова бързо, както преди. Не им е проблемът в българските футболисти. Те са доказани. И Пламен Илиев, и Манолев, и Серкан Юсеин. За Серкан гледам, че е контузен, но е момче, което много ще расте. И той, и останалите знаят да играят футбол.

Надявам се, че българите в отбора няма да станат жертва на лошите резултати. По-неприятното за Лудогорец е, че си побългариха играта. Все пак продължавам да мисля, че те отново ще станат шампиони. Но ще е с повече зор от други години. Ако продължават в същия дух обаче, може да не успеят, а догодина със сигурност няма да го направят, особено ако Левски и ЦСКА се подсилят още малко. За този сезон нещата ще се поизяснят след два кръга.

Ако влязат в плейофите с една, две или три точки аванс, ще им е доста тежко. За мен най-решаващото от всичко е дали Лудогорец ще реши да стане шампион тази година. Ако решат, логично е да успеят, защото продължават да разполагат с най-силния отбор.

Марселиньо и Моци не са изчерпани. Спокойно могат да са полезни на отбора и през следващия сезон. Марселиньо е играч, който само с едно или две свои действия може да реши всеки мач. Така че при тях нещата, както и в живота, опират до психология.

Не мисля, че и треньорът им е проблем. Знаете обаче, че треньорите ги пазят резултатите. Един автобус ако се развали, вината обикновено се хвърля върху шофьора и го сменят. И във футбола с треньорите е горе-долу същото.

Това, което най-много им трябва на Лудогорец, е обединение. Аз не знам как са нещата вътре в клуба. Ако има разделение между българи, румънци и бразилци или дори не разделение, а борба за надмощие - то трябва да спре и ще успеят", коментира Желязков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови