Англия може да запише десетилетие без загуба в квалификации

OFFNews 10 септември 2019 в 11:14 2037 0

Снимка Facebook: England football team

Английският национален отбор по футбол е все по-близо до възхитително постижение. Тимът е на път да запише десетилетие без загуба в квалификации. 

Това ще се случи, ако тази вечер островитяните избегнат загуба от Косово, което разбира се е много вероятно да се случи.

За последно "трите лъва" загубиха мач за класиране на световно или европейско първенство през есента на 2009 година от Украйна с 0:1.

След това последваха 42 двубоя без поражение в подобни срещи, като от тях бяха спечелени 33, а равенствата са едва 9 и при нов успех довечера до голяма степен ще си осигурят място и на еврофиналите догодина.

Очаква се селекционерът Гарет Саутгейт да направи промени в отбора си, като пусне още от началото Джейдън Санчо, да смени и крайните си защитници в сравнение със сблъсъка с България.

Специалистът обаче предупреди играчите си да не подценят съперника, който е без загуба до момента в квалификациите.

"Съперникът играе с голям ентусиазъм и старание, което ще направи мача наистина приятен за гледане. Те ме впечатлиха и резултатите им не ме изненадват.

Трябва да сме внимателни, но си мисля, че може да имаме повече свободни пространства заради пресата им. Необходимо е да подходим с уважение и класа", каза Саутгейт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови