Англия счупи проклятието на дузпите и е на 1/4-финал в Русия

OFFNews 04 юли 2018 в 00:22 2511 0

Отборът на Англия е последният четвъртфиналист на Мондиал 2018. "Трите лъва" прекършиха след дузпи коравия тим на Колумбия и за първи път в историята си печелят мач на световни първенства след наказателни удари.

До този момент англичаните се бяха проваляли в дузпите на три пъти. Толкова са и неуспехите им на европейски първенства, като единствената им победа по този начин беше през 1996 година, когато сломиха Испания. За място на полуфиналите Англия ще спори с Швеция, като мачът е на 7 юли в Самара.

Двубоят с Колумбия завърши 1:1 в редовното време и продълженията. Мачът на стадион „Спартак“ в Москва бе изключително нервен и груб. Първото полувреме завърши без голове, макар и англичаните да контролираха събитията на терена. След почивката картината на терена не се промени, като играчите на Англия бяха по-активни и в 57-та минута получих право да изпълнят дузпа за нарушение на Карлос Санчес срещу Хари Кейн.

Футболистите на Колумбия оспорваха бурно решението на рефера Марк Гайгър и се стигна до жълти картони за Санчес и Джордан Хендерсън, а Кейн бе безпогрешен от бялата точка и откри резултата. В заключителните минути южноамериканците стигнаха до изравнителен гол чрез Йери Мина, който се разписа с глава след центриране от корнер.

В продълженията двата тима бяха твърде уморени и си размениха инициативата в двете 15-минутни части, но не стигнаха до гол. При дузпите първите четири изпълнения бяха точни, преди Давид Оспина да спаси удара на Джордан Хендерсън.

Веднага след това Матеус Урибе уцели напречната греда, след което Трипиър изравни. При следващото изпълнение Джордан Пикфорд спаси изстрела на Карлос Бака, след което Ерик Дайър вкара победната дузпа и да изпрати островитяните на четвъртфинал. С този успех Англия се класира за четвъртфиналите на Мондиал за първи път от 2006 година насам и продължава да мечтае за нещо по-голямо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови