Английски фенове са пострадали след сбиване в София

OFFNews 14 октомври 2019 в 13:08 3385 1

Двама английски фена са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, съобщават колегите от БНР.

Първият от тях е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип.

При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I". Оказана му е медицинска помощ.

В същото време четирима-петима англичани нахлули в дамската тоалетна на заведение, намиращо се на "Витошка". Британците отворили две от вратите и взели да се облекчават над чиниите.

В същото време обаче от другите два врати излезли две жени и при гледката, започнали да викат и пищят. Охраната веднага се втурнала в тоалетните и извела оттам феновете на английския национален отбор.

Английските ултраси са известни с това, че, когато излязат извън пределите на страната си, започват да дивеят и да създават проблеми.

Същото се случи и при гостуването на Англия на Чехия, когато в Прага имаше и арестувани привърженици от британския остров.

Тази вечер България приема Англия на стадион "Васил Левски" от 21:45 часа в среща от квалификациите за Евро 2020. Очакват се над 4000 английски фенове за мача.

Столичната полиция предприема мерки за сигурност. Очаква се на "Васил Левски" да присъстват няколко хиляди привърженици на гостуващия отбор.

Засилено ще бъде полицейското присъствие около стадиона през целия ден. Очаква се повече служители да има и на възловите места в столицата, където могат да се струпат фенове на английския отбор.

Няма да бъдат допускани на стадиона хора в нетрезво състояние, както и носещи забранени предмети - боксове, ножове и метални предмети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови