Английски национал беснее срещу расизма, в Манчестър се възмущават от двуличието му

OFFNews 16 октомври 2019 в 13:58 2410 0

В опит да изрази възмущението си след скандалната евроквалификация между България и Англия (0:6), халфът на британците Джордан Хендерсън предизвика сериозни полемики в страната си.

Футболистът на Ливърпул разкри какво са си казали футболистите на "трите лъва" по време на почивката на срещата на "Васил Левски".

"Очевидно не бях никак доволен от ситуацията. Много е разочароващо, че такова нещо се случва през 2019-а година. Отвратително е. Бях бесен. Това не трябваше да се случва и нещо трябваше да се направи.

Мисля, че момчетата бяха невероятни. Оставихме футболът да говори. На почивката решихме в съблекалнята, че искаме да излезем и да ги накараме да страдат, да причиним страдание и на техния отбор. Говорихме и преценихме, че трябва да останем, защото ако бяхме решили да напуснем терена и да спрем мача, те щяха да спечелят мача.

Това без съмнение ни направи по-силни. Останахме единни, както трябваше. Ако само един играч не бе поискал да продължим, просто щяхме да спрем да играем", каза Хендерсън. Той пусна и публикация в официалния си профил в социалната мрежа Туитър, чрез който демонстрира подкрепата си в борбата срещу расизма.

Феновете на Манчестър Юнайтед обаче му напомниха, че той е правилният човек, който трябва да говори за този световен проблем. Причина за това е, че през 2011 година е демонстрирал точно обратното.

Това се случва след дербито от Висшата лига между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, по време на което звездата на мърсисайдци Луис Суарес на няколко пъти нарича Патрис Евра "негро".

При последвалата глоба от английската федерация към уругваеца Хендерсън и съотборниците му излизат на загрявката преди поредния си двубой в първенството с фланелки в подкрепа на нападателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!