Арсенал надви Челси с дузпи и спечели "Къмюнити Шийлд"

OFFNews 06 август 2017 в 18:15 2090 0

Снимка Twitter

Носителят на Купата на Англия Арсенал победи шампиона Челси с дузпи (1:1 в редовното време) и спечели трофея "Къмюнити шийлд" за 15-и път в своята история.

Възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер стартираха по-активно и още в 7-ата минута бяха много близо до гола, след като Алекс Иуоби проби добре до аутлинията и потърси Александър Лаказет, но топката рикошира в тялото на нападателя, който не успя да я насочи към вратата.

Минута след това Арсенал създаде нова опасност - Дани Уелбек засече с глава дълбоко центриране на Гранит Джака, но вратарят Петър Чех улови без проблеми.

И двата отбора имаха нялколко удобни възможности да открият резултата, но до попадение така и не се стигна през първото полувреме.

Втората част започна по мечтан начин за Челси. Джака изчисти балонно след един корнер пред вратата на Чех, Кейхил се пребори за топката, която продължи към Моузес. Нигериецът преодоля отблизо стража на Арсенал, давайки аванс на шампионите.

В 81-ата минута Челси остана с човек по-малко, след като Педро получи директен червен картон са грубо влизане в гръб на Мохамед Елнени. Арсенал се възползва моментално и изравни резултата от последвалия свободен удар. Джака центрира в наказателното поле, а Сеад Колашинац се извиси и засече с глава - 1:1.

Редовното време завърши при този резултат, което означаваше, че победителят ще бъде определен след дузпи, които бяха изпълнени по системата ABBA.

Гари Кейхил вкара в началото, а Тио Уолкот и Монреал бяха прецизни за Артилеристите. Последваха и ключовите изпълнения, като Куртоа прати топката в облаците, а веднага след това Алваро Мората стреля покрай вратата.

Алекс Окслейд-Чембърлейн и Оливие Жиру не сбъркаха и така Арсенал триумфира след 4:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови