Арсенал нанесе своя удар срещу Наполи, вижте всички резултати от Лига Европа

OFFNews 12 април 2019 в 00:15 1785 0

Отборите на Арсенал и Наполи завършиха при резултат 2:0 на стадион “Емиратс” в Лондон в първа среща от 1/4-финалната фаза на турнира Лига Европа. Головете за "артилеристите" отбелязаха Аарън Рамзи в 14-та минута, а в 25-та минута Кулибали вкара топката във собствената си врата.

Лондончани влязоха по-уверено в мача и поведе още преди да е изтекъл и четвърт час. Отнета топка в средата на терена стигна до Лаказет, който намери Мейтланд-Найлс в наказателното поле, а той подаде на измъкналия се от отбраната Аарън Рамзи и уелският халф с лекота от близко разстояние изпрати топката в мрежата зад Алекс Мерет.

В 25-та минута Фабиан Руис изгуби топката по лековат начин от Лукас Торейра в половината на Наполи. Това позволи на уругваеца да напредне и след хубав финт стреля към вратата на гостите. Топката се отби от краката на Калиду Кулибали и направи така, че Мерет единствено да види как топката се спира за втори път в мрежата му.

Играчите на Унай Емери продължаваха да са по-активни и в 39-та минута Пиер-Емерик Обамеянг стреля опасно извън наказателното поле, но Мерет спаси. Само две минути по-късно стражът на Наполи се прояви с нова важна намеса, спирайки Обамеянг.

Минута преди края на полувремето бе ред и на Наполи да застраши вратата на Петр Чех. Хосе Кайехон даде превъзходен пас отдясно на намиращия се фронтално срещу вратата Лоренцо Инсиние, но нисичкият италианец стреля неточно от движение. 

Седем минути след почивката Инсиние бе изведен сам срещу Чех и без проблеми го преодоля, но попадението бе отменено заради явна засада.

В 59-та минута Мерет отново спаси своя отбор, спирайки опасен изстрел на Рамзи, а секунди след това Начо Монреал не уцели вратата. Малко след това пък Дрис Мертенс се отскубна от защитата на домакините, но белгиецът не успя да играе с глава и топката се озова в ръцете на Чех.

Играчите на Карло Анчелоти търсеха попадение, но по-близо до такова изглеждаха домакините. В 69-та минута Мерет направи поредно спасяване в двубоя, този път след шут от въздуха на Мейтланд-Найлс.

Три минути по-късно пък неаполитанците пропиляха златен шанс. Инсиние центрира отдясно към връхлитащия Пьотр Желински, но полякът не успя да намери целта от чудесна позиция.

В 81-та минута Рамзи пропусна да сложи точка на спора, стреляйки в аут от от близко разстояние. Две минути преди края пък Обамеянг имаше шанс да направи победата на Арсенал още по-убедителна, но не уцели вратата на Мерет от нелоша позиция.

В останалите срещи Бенфика се наложи у дома с 4:2 над Айнтрахт Франкфурт, Валенсия спечели с 3:1 след късна драма като гост на Виляреал, а Челси взе минимална преднина от 1:0 в Прага срещу местния Славия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови