Аржентина се отдалечава от директно класиране на Мондиал 2018

OFFNews 29 март 2017 в 10:11 3121 0

Финалистът от последното световно първенство Аржентина допусна загуба с 0:2 при гостуването си на Боливия и остана на 5-о място в квалификациите за Мондиал 2018 в зона КОНМЕБОЛ. Само първите четири отбора се класират директно, а петия играе бараж.

Гостите бяха без голямата си звезда Лионел Меси, който отнесе наказание от 4 мача от ФИФА. Извън групата останаха и асовете на Ювентус Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. Голямата надморска височина в Ла Пас също оказа своето влияние и боливийците постигнаха успех с попадения на Хуан Карлос Арсе и Марсело Морено.

Големият конкурент на Аржентина в Южна Америка Бразилия върви по график към Русия, след като разгроми с 3:0 Парагвай у дома и събра 33 точки на върха във временното класиране.

В другите мачове от тази нощ Колумбия удраси с 2:0 Еквадор като гост, а Уругвай допусна загуба с 1:2 от Перу. Чили пък се наложи над Венецуела с 3:1.

В местата за директно класиране на световното освен Бразилия се намират още Колумбия, Уругвай и Чили, но трите тима са разделени само от една точка и до края всичко е възможно. Следващите мачове от квалификациите са на 31 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови