Атлетико изхвърча от Шампионската лига

OFFNews 06 декември 2017 в 00:02 1636 0

Атлетико Мадрид изхвърча от Шампионската лига, след като завърши 1:1 като гост с Челси в последната си среща от предварителна група С.

Това се оказа недостатъчно за играчите на Диего Симеоне да продължат в следващата фаза. В началото на втората част гостите поведоха след попадение на Саул Нунес в 56-ата минута. Испанският халф засече с глава подаване на Фернандо Торес и от близка дистанция не сбърка за 1:0.

Последваха силни минути за домакините, които пропуснаха няколко отлични възможности да изравнят. Това все пак се случи в 75-ата минута, когато централният бранител на Атлетико Стефан Савич опита да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си врата.

В другия мач от тази група италианският Рома постигна очаквана домакинска победа над Карабах 1:0. Единственото попадение за “вълците” на Диего Пероти в 53-ата минута. С победата Рома финишира на първото място в групата с актив от 11 точки, колкото има и вторият Челси, но италианците имат предимство в преките сблъсъци. На третото място пък остана Атлетико със 7 пункта, като мадридчани ще продължат участието си в турнира Лига Европа.

В другите мачове от днес Байерн Мюнхен победи като домакин с 3:1 Пари Сен Жермен в дербито от група B. Въпреки успеха обаче баварците останаха зад днешния си съперник в класирането.

В другия сблъсък от групата Селтик изненадващо загуби у дома с 0:1 от Андерлехт, но въпреки това шотландците запазиха третата си позиция в подреждането.

От група А място на осминафиналите си гарантираха отборите на Манчестър Юнайтед и Базел. “Червените дяволи” завършиха като лидери в групата след домакински успех с 2:1 над ЦСКА Москва, докато Базел спечели гостуването си на аутсайдера Бенфика с 2:0.

В група D Барселона спечели на Ноу Камп с 2:0 срещу Спортинг, а със същия резултат Ювентус победи като гост състава на Олимпиакос. Барса финишира на първата позиция в класирането с 14 точки, следван от торинци с 11, а Спортинг остана на трета позиция със 7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови