Азар се шегува с Куртоа: Гледал е много мои видеа

OFFNews 22 март 2019 в 12:35 1511 0

Капитанът на Белгия Еден Азар намери сили да се пошегува с детинската грешка на вратаря на "червените дяволи" Тибо Куртоа в европейската квалификация срещу Русия (3:1) от група I в Брюксел.

Стражът сбърка фатално при изнасянето на една върната към него топка, като тя му беше отнета от руските футболисти и в крайна сметка Денис Черишев отбеляза гол. За негов късмет Азар имаше ден и изнесе много силен мач, като отбеляза два гола за победата на Белгия.

"На всички е известно, че Тибо е невероятен вратар, който често ни е измъквал. Вероятно е гледал твърде много видеа с мои финтове, но той е твърде едър и не може да контролира топката. Не е голям проблемът. Не сме притеснени за неговия пост", коментира 28-годишният Азар.

В другите срещи от тази група Казахстан победи Шотландия с 3:0, а Кипър разгроми Сан Марино с 5:0.
Отборът на Холандия също стартира участието си в европейските квалификации с убедителна победа над Беларус с 4:0 в група С. Автор на първия гол в двубоя в Ротердам стана Мемфис Депай, който се разписа още в първата минута.

В средата на полувремето преимуществото на “лалетата” удвои Жоржиньо Вейналдум, а в 55-ата минута Депай от дузпа вкара втория си гол в срещата. Крайното 4:0 оформи Върджил ван Дайк в заключителните минути на двубоя. В другия мач от тази група Северна Ирландия победи Естония с 2:0 у дома.

Останалите резултати:
Група Е
Хърватия - Азербайджан 2:1
Словакия - Унгария 2:0
Група G
Австрия - Полша 0:1
Македония - Латвия 3:1
Израел - Словения 1:1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови