БФС иска информация от клубовете за всички проби на играчи за коронавирус

OFFNews 14 март 2020 в 19:14 1473 0

Българският футболен съюз е разпратил директива до всички футболни клубове у нас, че ако даден състезател или друг представител на отбор бива подложен на тест за COVID-19, то трябва да се уведоми родната централа.

Целта е да има пълна яснота около ситуацията със заразата в родния футбол, за да може при необходимост да се вземат мерки спрямо всички възможни контактни лица.

Вчера нападателят на Левски Найджъл Робърта премина през тест, който бе отрицателен.

Междувременно защитникът на ЦСКА Раул Албентоса показа как приема ситуацията с коронавируса в социалните мрежи. Той пусна снимка с децата си, към която добави съвети как да се справим с извънредното положение.

"Трябва да бъдете отговорни и предпазливи. И да се възползваме от времето със семейството, което е най-важното нещо", написа Албентоса.

Испанецът показа и как се възстановява в домашни условия от травмата в петата си, заради която пропусна последните мачове на отбора си.

Досега той се готвеше във фитнеса, но след обявеното извънредно положение в страната вчера, отборът бе пуснат в почивка до вторник. Тъй като фитнес залите в столицата са затворени, испанецът е превърнал терасата на жилището си в тренировъчна площадка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови