БФС отказва да връща пари на държавата

OFFNews 10 май 2020 в 08:05 2082 0

Българският футболен съюз разпространи позиция за резултатите от проверките на Министерството на спорта за съвместните дейности между двете институции в последните години.

БФС категорично заявява, че не приема твърденията за извършени нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на европейското първенство за юноши през 2015 година и претенциите за възстановяване на сумата от 144 510,99 лв.

Оспорваните действия по наемането на тренировъчния комплекс на Черноморец Бургас са следствие от изричните правила на УЕФА за избор на тренировъчна база (на разстояние между 15 и 30 минути с автобус от хотела на отборите в Поморие), а срокът на наема е съобразен както с изискванията за 24-часов достъп, така и с условията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени според наложените от европейската футболна централа стандарти.

След края на Евро 2015 пък базата е използвана за провеждане на благотворителен детски турнир, задължителен елемент "Наследство на състезанието", изискван от УЕФА.

Всички разходи са надлежно отчетени пред Министерството на младежта и спорта, което ги е приело без възражения, а допълнителен атестат за работата на администрацията на БФС е отличната оценка, поставена от ръководството на УЕФА за провеждането на шампионата през 2015 година.

БФС също така не приема твърденията за непризнат разход по "Програма за развитие на детския футбол" в размер 0,001298 процента от общите отпуснати от ММС средства и разполага с необходимите документи и протоколи, за да аргументира позицията си.

Българският футболен съюз още веднъж държи да подчертае, че в организацията се работи максимално прозрачно и коректно, а опитите за публични внушения за извършвани нарушения приемаме за безпочвени и целящи уронване престижа на съюза.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови