Балъков е първи в списъка на БФС за наследник на Хубчев

OFFNews 27 април 2019 в 10:03 1768 0

Красимир Балъков е първият и единствен вариант пред ръководството на БФС за наследник на подалия оставка национален селекционер Петър Хубчев.

Развитие по темата се очаква още през следващата седмица, когато и на документи националният ни отбор ще бъде без треньор.

През юни предстоят две решителни евроквалификации - гостуване на Чехия в Прага на 06.06 и домакинство на Косово четири дни по-късно.

Очаква се назначението на Балъков да бъде обявено още преди края на ангажиментите му към Етър в настоящия сезон.

На 2 май „болярите“ приемат „Витоша“ (Бистрица) в последния си мач от плейофна група А от втората осмица на Първа лига, след което предстоят битките за седмото място и евентуален бараж за Лига Европа между Етър, Славия, Ботев Враца и Локомотив Пловдив.

Полуфиналите за 7-10-о място са на 11 и 18 май, а победителите играят финал в две срещи на 25 и 29 май. Баражът за Лига Европа между седмия и третия в класирането е на 1 юни, а почти сигурно най-късно от 2 юни националите трябва да са на лагер за квалификациите - с Чехия на 6 юни и с Косово на 10-и.

Веднага след равенството 1:1 с Ботев Враца, гарантирало на неговия Етър първото място в плейофна група А, Красимир Балъков коментира ситуацията около националния отбор.

„Ако е истина, че Петър Хубчев е напуснал националния отбор, това не е добре, защото в него хората виждаха един от треньорите, които могат да направят нещо за българския футбол. Моето име винаги го свързват, когато има смени в националния отбор, но до момента не съм станал селекционер. Ако ми почукат на вратата да поема България, тогава ще говорим“, коментира треньорът на Етър.

Петър Хубчев напусна след почти три години начело и точно 20 мача начело на България, последните 4 от които завършили 1:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови