Балъков отмъква Иванков от Левски

OFFNews 11 май 2019 в 12:06 2353 0

Спряганият за нов наставник на националния отбор Красимир Балъков е поканил в щаба си треньора на вратарите на Левски Димитър Иванков, информира dir.bg. Преди няколко седмици Петър Хубчев подаде в БФС молба за напускане на трикольорите.

Именно той ще е старши треньор на Левски. Хубчев ще вземе със себе си и щаба от националния тим - помощниците си Левон Апкарян и Георги Донков, както и треньора на вратарите Армен Амбарцумян.

През следващата седмица от БФС трябва официално да обявят името на новия селекционер, защото следващите евроквалификации са в началото на юни - на 7-и гостуваме на Чехия, а три дни по-късно приемаме Косово.

Най-късно до 21 май трябва да бъдат пратени и повиквателните за тези два двубоя на играещите в чужбина. Първоначално от БФС планираха да свикат Изпълком за 15 май, сряда, и на него да обявят официално кой ще наследи Хубчев. Най-вероятно обаче това ще се случи ден по-рано - вторник, 14 май, защото на следващия ден е финалът за Купата на България между пловдивските Ботев и Локомотив.

Красимир Балъков пък иска гаранции за дългосрочно сътрудничество с федерацията. Договорът му с Етър е до края на сезона, като ще опита да изведе болярите до участие в Лига Европа за следващия сезон през седмото място в първенството и баража с третия от първата шестица.

Освен Иванков в щаба на Бала ще влязат Йончо Арсов, а почти сигурно в него ще бъде включен и настоящият му помощник на "Ивайло" Станислав Генчев. Той е спряган за анализатор. Иванков  пък започна като наставник на вратарите на сините през зимата.

Той бе поканен от Славиша Стоянович, а след това продължи да работи с Георги Дерменджиев, остана и в щаба на Георги Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови