Балъков отрича проблем с расизма в България

OFFNEWS 14 октомври 2019 в 06:36 1341 0

Селекционерът на България Красимир Балъков вярва в шансовете ни да изненадаме Англия в европейската квалификация тази вечер от 21,45 часа на националния стадион "Васил Левски". Според бившия наставник на Етър България има своите шансове, но трябва да има съвкупност от много фактори, за да успеем да измъкнем позитивен резултат от четвъртите в света на Гарет Саутгейт.

„При всички положения ще има ротации в отбора. Опитваме се да решим проблемите си, имаме по-малък избор от Англия, но утре ще започнат тези, които смятам, че ще са готови за битка. Отново ще повторя – нашата цел е март месец и баражите, това е истината и реалността. Англичаните играят с много динамика, имат играчи от световна класа и ние ще се съобразим с това. Иска ми се да стане хубав спектакъл. Ако Господ е с нас както през 1993 г., можем да направим нещо“, заяви Балъков пред медиите.

Балъков изрази своето мнение и относно евентуални проблеми с расизма, които могат да възникнат на стадиона. Темата бе широко обсъждана последната седмица, тъй като редица играчи на Англия изразиха своята готовност да напуснат терена в София, ако бъдат подложени на расистки скандирания.

Според националния ни селекционер този въпрос не бива да бъде преекспониран, защото няма смисъл да се коментира нещо, което не се е случило.

„Аз мога да говоря само за нещата на терена. Иска ми се да станем свидетели на един празник, да няма инциденти и да спазваме правилата, наложени от УЕФА. В българското първенство нямаме проблем с расизма. Има много чернокожи футболисти в България, но нямаме такъв проблем като в Англия. Там има повече националности и този проблем очевидно съществува, след като е повдигнат“, каза Красимир Балъков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови