Балъков преди мача с Англия: Футбол не се играе със страх

OFFnews 01 септември 2019 в 12:42 2004 0

Селекционерът на националния отбор по футол Красимир Балъков даде пресконференция преди европейската квалификация срещу Англия. "Лъвовете" гостуват на "Уембли" на 7 септември, събота в среща от група "А". Наставникът заяви, че очаква да види друго лице от нашия отбор в сравнение с предните мачове, като допълни, че футбол със страх не се играе.

"Всички познавате Тони Велков. Търся хора с виждания като моите. С един разговор се разбрахме. Станислав Генчев също ще се присъедини към лагера. Днес ще тренираме с 12 човека, а после ще се присъединят и останалите. Имаме 4 тренировки с целия състав. Целта ни ще бъде да покажем друго лице срещу Англия. Ще ни е от полза да се изправим срещу един от най-добрите отбори в света. В техния състав има седем нови футболисти. Извиках Бодуров, защото има опит в Англия. Ще видим в какво състояние физически и психически и ще преценим дали ще играе. Надявам се от тези мачове да спечелим точки, в противен случай трябва да си направим изводите", започна Балъков.

"Ще се постараем да бъдем добре организирани. Респектирани сме от Англия, но въпреки това трябва да играем със самочувствие и да покажем какво можем. Със страх футбол не се играе. В националния отбор нямам много време за работа, макар да има над какво да се работи. Има неща, които искам да подобрим. Търсим начини да подсилим отбора и да даваме шанс на млади играчи. Наблядавам мачовете от първенството и се опитвам да стимулирам футболистите да се развиват", каза още специалистът.

"Ще се съобразим с динамиката и бързината на Англия. Много е трудно да се намери правилната рецепта. Ще настоявам футболистите, които идват в националния отбор, да играят без страх. Ритането на топката не е моята философия. Трябва да бием и трите съперника, за да имаме шанс да се класираме", завърши Бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови